Πολλά είναι αυτές τις μέρες τα ζητήματα τα οποία ανακυκλώνονται στα δελτία ειδήσεων καθώς και στις τηλεοπτικές εκπομπές, με ένα εξ΄ αυτών να είναι και το ζήτημα της εκλογής νέου προέδρου για τη Νέα Δημοκρατία. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών και τη στάση μερικών στελεχών του κόμματος ο υπηρεσιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Εύαγγελος Μεϊμαράκης αποφάσισε την δρομολόγηση των διαδικασιών για να εκλεγεί νέος πρόεδρος από τη βάση πριν το συνέδριο του κόμματος που αυτό θα γινόταν με τον καινούργιο χρόνο όπως αυτό αρχικά είχε αποφασιστεί.
Με την ανακοίνωση της δρομολόγησης των διαδικασιών για την εκλογή νέου προεδρού πολλά είναι τα ονόματα τα οποία ακούστηκαν ότι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την αρχηγία του κόμματος και για αυτό το λόγο θα κατέθεταν υποψηφιότητα. Ωστόσο με την πάροδο των ημερών τα πράγματα έδειξαν να ξεκαθαρίζουν και από όλα τα όνοματα τα οποία ακούστηκαν τέσσερις τελικά θα είναι εκείνοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία. Παρά την μεγάλη ονοματολογία που υπήρξε στο παρασκήνιο μεγάλο ρόλο έπαιξε και η απόφαση του νυν προέδρου της Ν.Δ αφού πολλοί από αυτούς που έδειχναν να ενδιαφέρονται περίμεναν πρώτα να δούν την απόφαση του κ.Μεϊμαράκη.
Ο Εύαγγελος Μεϊμαράκης τελικά παρά τις όποιες διαφωνίες που είχε για την διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου και μετά από ένα μεγάλο αριθμό συναντήσεων που είχε με πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος αποφάσισε την κάθοδο του στην κούρσα για την αρχηγία του κόμματος. Ωστόσο θα έχει να ανταγωνιστεί άλλους τρεις υποψηφίους με τον καθένα να αντιπροσωπεύει και κάτι το διαφορετικό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας εκ των τριών και μάλιστα ο πρώτος ο οποίος ανακοίνωσε την πρόθεση του να είναι υποψήφιος για την προεδρία αντιπροσωπεύει το νέο λόγω του νεαρού της ηλικίας του και των μεταρρυθμίσεων που επιδιώκει στο κόμμα της Ν.Δ. Ωστόσο μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι είναι γόνος του λεγόμενου “οικογενειοκρατικού συστήματος” το οποίο θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν από τους ψηφοφόρους του κόμματος.
Επόμενος υποψήφιος είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, αντιπροσωπεύει το νέο και άφθαρτο, την μεγάλη αλλαγή που τόσο πολύ ανάγκη έχει η παράταξη. Κώλυμα ωστόσο μπορεί να προκαλέσει η αδυναμία του να εκλεγεί βουλευτής μέχρι και το 2019 επειδή είναι περιφερειάρχης.
Τελευταίος υποψήφιος είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρά την συλλογή των 50 υπογραφών που απαιτούνται κινδύνεψε να μην είναι υποψήφιος διότι κατέθεσε με καθυστέρηση τα απαραίτητα έγγραφα της υποψηφιότητας του.
Όπως λοιπόν βλέπουμε το θέμα της νέας ηγεσίας στη Ν.Δ έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ζήτημα με πολύ ενδιαφερόν με τρεις από τους τέσσερις υποψηφίους να κλίνουν προς τα κεντροδεξιά ενώ ο τελευταίος προερχόμενος μάλιστα πιο παλιά και από κόμμα της άκρας δεξιάς να αντιπροσωπεύει καθαρά τη δεξιά πλευρά του κόμματος και μόνο.
Ποια θα είναι λοιπόν η επόμενη ημέρα στο κόμμα; Η παράταξη θα βγεί ενωμένη και κερδισμένη από αυτήν την διαδικασία; Θα καταφέρουν οι υποψήφιοι να προσελκύσουν νέο κόσμο στο κόμμα; Πόσο πολύ θα επηρεάσουν στην εκλογή τα στελέχη που στηρίζουν τον κάθε υποψήφιο;
Όλα αυτά είναι ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν από την πρώτη μέρα κιόλας της εκλογής του νέου προέδρου. Από την όλη διαδικασία θα φανεί εάν ο κόσμος επιθυμεί μια νέα δυναμική κεντροδεξιά παράταξη ή απλά μία δεξιά παράταξη. Εάν επιθυμεί το νέο το καινούργιο το άφθαρτο ή το νέο με στοιχεία παλαιότητας μέσα. Τέλος θα φανεί εάν αναζητείται η μεγάλη αλλαγή ή απλά η σταθερότητα.
Κεντροδεξιά ή δεξιά λοιπόν; Παλαιό ή καινούργιο; Αλλαγή ή σταθερότητα; Ο κόσμος θα δώσει τις απαντήσεις μέσα από την ψήφο του.