Την ώρα που ο μεταναστευτικός και τρομοκρατικός πυρετός αυξάνονται όλο και περισσότερο κυριαρχώντας στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στις πρώτες ειδήσεις των social media και της τηλεόρασης, κάτω από τα ραντάρ όλων, αναζωπυρώνεται μια διαμάχη παγκοσμίου ενδιαφέροντος για την κατάσταση των διεθνών σχέσεων και των ισορροπιών παγκοσμίως αλλά πιο συγκεκριμένα στην βορειοανατολική Ασία. Ο λόγος γίνεται φυσικά για την ένθερμη διαμάχη μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας, της οποίας η απήχηση μπορεί να μην είναι παγκόσμιας εμβέλειας, αλλά δεν παύει να είναι απειλητική και να βάζει σε σκέψεις όλους τους ηγέτες των κρατών παγκοσμίως.
Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών αναζωπυρώθηκαν ξανά πριν 2 μήνες, όταν ο Βορειοκορεατικός στρατός, έκανε τη 4η δοκιμή πυρηνικών όπλων με τη δήλωση ανάπτυξης βόμβας υδρογόνου, γεγονός που θορύβησε άμεσα την Νοτιοκορεατική κυβέρνηση και η οποία αμέσως απευθύνθηκε στον Ο.Η.Ε. και στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την νέα απειλή από την πλευρά της Βορείου Κορέας θέτοντας και πάλι σε λειτουργία την αμυντική της τακτική, ενισχύοντας τις στρατιωτικές της δυνάμεις στα σύνορα, βάζοντας μεγάλα μεγάφωνα στα σύνορα με την Β. Κορέα σε λειτουργία μεταδίδοντας προπαγανδιστικά μηνύματα κατά αυτής και ποπ νοτιοκορεατική μουσική, ούτως ώστε να εισακουστούν από τους Βορειοκορεάτες πολίτες. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτού του είδους η τακτική έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν, ενώ είχε επιχειρηθεί ακόμη παλαιότερα, η αποστολή προπαγανδιστικών μηνυμάτων κατά του Kim Jong Un (Κιμ Γιονγκ Ουν) και του καθεστώτος του σε συνδυασμό με μονάδες USB που περιείχαν την σατιρική εις βάρος της Βορείου Κορέας ταινίας «The Interview» μέσα σε μπαλόνια ηλίου, με απώτερο σκοπό να φτάσουν στα χέρια των Βορειοκορεατών για να δουν την άποψη των άλλων για την χώρα τους και το καθεστώς της.
Εν συνεχεία, οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών τις τελευταίες ημέρες οξύνθηκαν ακόμα παραπάνω, λόγω του ότι ο Βορειοκορεατικός στρατός προχώρησε ξανά σε πιο έντονες δοκιμές πυρηνικών κεφαλών, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., το οποίο άμεσα επέβαλε νέες κυρώσεις και διεύρυνε τις ήδη υπάρχουσες σε βάρος του κράτους του Kim Jong Un. Ο τελευταίος όπως ήταν αναμενόμενο δεν πτοήθηκε, και διέταξε και νέες δοκιμές πυρηνικών όπλων και με δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση της χώρας του, κήρυξε την Β. Κορέα σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας και διαβεβαίωσε πως αν ενταθούν οι πιέσεις και οι κυρώσεις εναντίον του κράτους, ο στρατός του δεν θα διστάσει να κάνει χρήση των πυρηνικών όπλων που έχει στην κατοχή του. Οι δηλώσεις αυτές όπως ήταν φυσικό, ταρακούνησαν έντονα την Νότια Κορέα η οποία προχώρησε στο σχεδιασμό κατασκευής αντιπυραυλικού συστήματος ενάντια σε πιθανή επίθεση της Βορείου Κορέας.
Επομένως, όπως έγινε ξεκάθαρο και από τα παραπάνω, το ζήτημα των τεταμένων σχέσεων μεταξύ της Βορείου και της Νοτίου Κορέας δεν πρέπει να περνάει παγκοσμίως απαρατήρητο, να σταματήσουν οι εικασίες ότι τα υποτιθέμενα όπλα μαζικής καταστροφής που κατέχει η Β. Κορέα στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν και ότι απλά είναι μια μέθοδος εκφοβισμού της ρητορείας του Kim Jong Un και να παρθούν από την διεθνή κοινότητα και τον Ο.Η.Ε. δραστικά μέτρα αποσόβησης μιας πιθανής ένοπλης ή ακόμη και πυρηνικής επίθεσης από την Β. Κορέα. Εν κατακλείδι, δεδομένης της κατάστασης με το φλέγον ζήτημα του μεταναστευτικού και της διαρκούς τρομοκρατικής απειλής, θέματα που έχουν φέρει τα πάνω κάτω στην διεθνή σκηνή, μία πιθανή επίθεση της Βορείου Κορέας κατά της Νοτίου, δεν θα έφερνε μόνο την κατάσταση στην Βορειοανατολική Ασία σε καταστροφικά επίπεδα, αλλά θα δημιουργούσε μια τεράστια ανισορροπία στην διεθνή σκηνή η οποία δυστυχώς θα μπορούσε πολύ δύσκολα να ανακάμψει.